Tuesday, February 5, 2013

BalackBerry 10 için "Android" den 70 bin uygulama



BlackBerry 10 işletim sisteminin yeni sunmalarına rağmen kullanıma hazır olan binlerce uygulamanın nedeni belli oldu. BlackBerry 10 işletim sisteminin sunulmasından sonra yaklaşık 70 bin uygulamanın kullanıma hazır olmasının bildirilmesi herkesi şaşırttı.

 "Apple" ın iOS işletim sistemi için yaklaşık 800 bin, Android cihazları için ise yaklaşık 700 bin uygulamanın ve Windows Phone 8 için uygulama sayısının halen 100 bin civarında olduğuna dikkat alındığında BlackBerry 10 için bile kısa sürede 70 bin uygulama hazır olması şaşırtıcı görünüyor. BlackBerry için bu kadar çok uygulamanın hazır olmasının sırrı ise Android uygulamalarının kolaylıkla BlackBerry 10 için uyarlanabilir bilinmesidir.

 BlackBerry 10 için hazır olan 70 bin uygulamanın yaklaşık% 40 Android 'den değiştirilmiştir. Bu uygulamalar hiçbir sorun yaratmadan çalışıyor ama uygulama içindeki menü tuşları bazen kullanmak için rahatsızlık yaratabiliyor. Programcıların yeniden kod kaydetmelerine gerek olmadan kolaylıkla bir operasyonla Android uygulamalarını BlackBerry 10 uygulamasına dönüştürmeleri sonucunda çok kısa süre içinde BlackBerry 10 uygulama sayısının hızla artacağı tahmin ediliyor.

No comments:

Post a Comment